Home   Headline2   Wennen aan groep 3

Wennen aan groep 3

29 mei 2017

Omdat we merken dat de overstap naar groep 3 voor veel kleuters erg spannend is, gaan we dit jaar alle oudste kleuters die doorstromen naar groep 3 drie keer laten wennen in die groep. Dit is een informeel oefenmoment, waarbij de kinderen in alle groepen 3 een keer op bezoek gaan. Dit heeft dus nog helemaal NIETS te maken met de groep waarin ze geplaatst gaan worden na de vakantie.

De oudste kleuters gaan naar een groep 3 om alvast wat rond te kijken en gewoon even te wennen. Met andere woorden: ze gaan even proeven aan groep 3. We zorgen ervoor dat ieder kind in alle groepen 3 geweest is. De data van deze wisselmomenten zijn 8, 15 en 22 juni a.s., steeds een kleine drie kwartier in de middag.

Pas bij het formele klassenwissel-moment op 29 juni wordt voor de kinderen duidelijk bij welke leerkracht ze in de groep komen en welke andere kinderen ook in hun groep geplaatst zijn.

Mocht U hierover nog vragen hebben, spreek dan de huidige groepsleerkracht van uw kind even aan!

De leerlingen van groep 3 krijgen op deze momenten de kans om nog eens even terug te gaan naar hun oude kleutergroep. Zij mogen namelijk op bezoek bij hun “oude” kleuterjuf.