Home   Vertrouwenspersoon

VCP op Christoffel

VCP staat voor Vertrouwens Contact Persoon. We hebben op onze school twee Vertrouwenscontactpersonen, namelijk Renske Halman en Ineke van der Hagen. Zij zijn een aanspreekpunt voor ouders, kinderen en collega’s. Dit vooral op gebied van sociaal-emotioneel welbevinden.

Het kan hierbij bijvoorbeeld gaan over pesten, seksuele intimidatie en mishandeling. Ook als dit voorkomt in de thuissituatie. Voor kinderen en ouders zijn zij een luisterend oor en helpen ze zoeken naar oplossingen. Collega’s kunnen bij hen terecht voor consultatie.

Ineke richt zich vooral op de groepen 1 t/ m 4 en Renske op groepen 5 t/m 8. Om het jaar presenteren zij zich in de groepen om aan te geven waarvoor de leerlingen bij hen terecht kunnen.

Zij maken deel uit van een VCP netwerk dat bestaat uit de vertrouwenscontactpersonen van alle scholen van Xpect Primair. Hier worden ze op de hoogte gehouden op van nieuwe ontwikkelingen en wisselen ze ervaringen uit.

juffrouw_Ineke2     Juffrouw_Renske2

Juffrouw Ineke en juffrouw Renske