Home   schoolzaken   Op vakantie met uw kind

Op vakantie met uw kind

29 mei 2017

Van het team GGD Reisvaccinaties ontvingen wij het volgende bericht:

Op vakantie naar Marokko, Kaapverdië, Turkije of……?

Gaat u dit jaar met uw kinderen op vakantie naar het buitenland? Zorg dat u goed voorbereid bent en dat u en uw kinderen gevaccineerd zijn. Want…ook voor landen rond de Middellandse Zee zoals Marokko en Turkije, maar ook voor Kaapverdië en andere landen ver weg, adviseren wij vaccinaties o.a. tegen besmettelijke geelzucht (hepatitis A). Kinderen kunnen deze ziekte gemakkelijk oplopen. De ziekte kan zich na terugkomst van vakantie via de toiletten, deurklinken, kranen en handdoekjes op basisscholen verspreiden.

Hierdoor worden meer kinderen ziek en vervelender nog: zij nemen het op hun beurt weer mee naar huis met vervelende gevolgen voor de ouders en broertjes/zusjes. Met goede voorbereidingen en een vaccinatie zijn veel gezondheidsproblemen te voorkomen. Meer informatie over geelzucht en andere reis-gerelateerde ziekten vindt u op de website van GGD Reisvaccinaties

Kijk op de website www.ggdreisvaccinaties.nl of er voor het land dat u bezoekt vaccinaties aanbevolen worden. U kunt eenvoudig online een afspraak maken bij een GGD in uw regio.

Download de app GGD reist mee