Home   schoolzaken   Muziekids

Muziekids

28 november 2017

Inmiddels zijn wij met de kerstwerkgroep druk bezig met het voorbereiden van de komende kerst.

Het goede doel
Dit jaar gaan we ons gezamenlijk inzetten voor “muziekids”. Vandaag wordt een informatiebrief mee naar huis gegeven.

“De positieve werking van muziekbeleving bij ziekte is inmiddels alom bekend. Het horen van muziek. Het maken en spelen van muziek. Het luisteren naar muziek. Het geeft heel krachtige en ook heel duidelijk, aantoonbare resultaten. Muziek kan in niet geringe mate bijdragen tot herstel. De gedachte, het idee, het plan. Het begon met een gitaarveiling, waarvan we de opbrengst wilden gebruiken voor onze jeugd. Het moest iets speciaals worden voor de kids die de pech hebben om kort, of langdurig, met een ziekte in aanraking te komen. En daarvoor in een ziekenhuis of zorginstelling moeten verblijven. Om hen tijdens die vervelende periode een ‘helende’ muziekbeleving aan te reiken, waardoor zij hun – vaak toch door de ziekte bepaalde – gedachten, los kunnen laten. Of beter nog, misschien zelfs wat vergeten …”

“Iedereen heeft het wel eens meegemaakt. Moeten ervaren … Kinderen, kleinkinderen, neefjes, nichtjes en buurtkinderen, die ooit eens in een ziekenhuis belanden. En daarbij voelt ‘n ieder zich betrokken. Want ? Wij willen toch het beste voor onze jeugd. Een ziekenhuisverblijf van 1 dag, voelt vaak aan als een lange week. Weten we uit eigen ervaring. Elke leuke afleiding is dan ook een welkome afwisseling tijdens het ziekenhuisverblijf. Muziek en kinderen. Kids die ziek zijn. De link was er. En de naam was er dus ook snel: MUZIEKIDS!

Voor meer informatie kijk op: http://muziekids.nl/

Sponsorloop
Wij willen onder schooltijd een sponsorloop organiseren op 8 december in het Gotenpark.

Op de achterzijde van de brief vindt u een lijst waarop uw kind(eren) kan aangeven wie er sponsort en voor hoeveel geld er wordt gelopen. U bent hier vrij in. Of per ronde een bedrag, of een totaal bedrag. Uw kind(eren) gaat zelf op zoek naar sponsoren.

Op de ochtend zelf bent u uiteraard van harte welkom om uw kind(eren) te komen aanmoedigen. Dit motiveert de kinderen natuurlijk om nog meer rondes te lopen en dus meer geld in te zamelen.

Tijdschema:

Groepen 1-2      09.15 – 09.45u

Groepen 3-4      10.00 – 10.30u

Groepen 5-6      10.45 – 11.15u

Groepen 7-8      11.30 – 12.00u

Verder nog?
We adviseren u om de kinderen op 8 december sportieve kleding aan te geven. Houd hierbij rekening met de weersvoorspelling. Bij zeer slecht weer wordt er naar een alternatieve bestemming uitgeweken.

Het ingezamelde geld verwachten wij uiterlijk vrijdag 15 december ingeleverd bij de leerkracht.

Groetjes van de Kerstwerkgroep