Home   Activiteiten   Muurschilderen op Christoffel

Muurschilderen op Christoffel

26 september 2017

Er wordt deze week op het schoolplein door de leerlingen hard gewerkt aan een muurschilderij.

De Nicaraguaanse kunstenaar Tania Gutierrez is overgevlogen vanuit Nicaragua om, samen met onze leerlingen, dit project uit te voeren. Het project is een onderdeel van de campagne voor Global Goals, waarin de Stedenband Tilburg-Matagalpa, de gemeente Tilburg, het Landelijk Beraad Stedenbanden Nederland Nicaragua en de Europese Unie samenwerken. De Global Goals beogen een einde te maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering wereldwijd.

De Stedenband roept iedereen op om in actie te komen en een duurzame wereldburger te worden. De leerlingen hebben aan de hand van gastlessen tekeningen gemaakt en de schilder maakt hiervan een compositie op panelen. Deze komen straks op de muur van de gymzaal te hangen, zodat iedereen ze goed kan zien.

Er wordt dagelijks gewerkt van 10.00 tot 16.30 uur. De onthulling van het kunstwerk vindt plaats op vrijdag 30 september tussen 16.30 uur en 17.30 uur.