Home   Bolleboos

Bolleboos

Al vele jaren hebben we bij ons op school Bolleboos. Dit is voor onze (hoog)begaafde leerlingen waarbij blijkt dat verrijken in de eigen klas niet voldoende is. Ook versnellen is geen optie of niet toereikend voor deze leerling.

Tijdens de bolleboosmiddag wordt gewerkt met projecten en materialen voor (hoog)begaafden, maar er is ook veel aandacht voor sociaal-emotionele en aanpakproblemen van deze leerlingen. Cognitieve uitdaging staat voorop, maar daarnaast is er ook veel aandacht voor het kind als persoon. Samen met andere (hoog)begaafde leerlingen wordt gewerkt aan een positief zelfbeeld, leren leren en het leren samen werken/spelen. De bolleboosmiddag wordt bezocht door leerlingen van groep 1/2 tot en met 8. De mini (groep 1-2) en midi (groep 3-4) bolleboos is op maandagmiddag en de maxi (groep 5-8) bolleboos vindt plaats op dinsdagmiddag. Op beide dagen van half 2 tot half 4.

Als u op onderstaande link klikt kunt u het protocol bolleboos lezen.
Protocol Bolleboos sept 2015

bb1IMG_20150928_150856